ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

 

Εκτός από το αντρικό τμήμα μας, υπάρχουν, το γυναικείο τμήμα που παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε., το Under 20 στη δεύτερη κατηγορία της Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε., το εφηβικό ,το παιδικό, τα μίνι και τα προμίνι που παίρνουν μέρος στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Ένωσης, καθώς και πιο μικρά τμήματα στις ακαδημίες μας που ξεκινάνε από την ηλικία των 5 ετών.

Σε όλα τα τμήματα των ακαδημιών ο μέγιστος αριθμός των παιδιών ανά τμήμα είναι τα 15 παιδιά όπως έχει ζητηθεί από τον υπεύθυνο ακαδημιών κο Καΐκα Γιάννη ούτως ώστε να γίνεται όσον το δυνατόν πιο σωστή η εκμάθηση.

Ο σύλλογος μας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής. Αυτά τα τμήματα, αριθμούν πάνω από 120 παιδιά και εφήβους ηλικίας από 5 ετών έως 21, που μπορούμε να τα χωρίσουμε σε 2 κατηγορίες:

Α. Στα προπαρασκευαστικά  όπου διδάσκονται οι βασικές αρχές και κανόνες του αθλήματος στα οποία είναι για τις ηλικίες 5 έως 9 ετών και

Β. Αγωνιστικά όπου μετέχουν ηλικίες  10 – 11, 12 – 13, 14 – 15, 15 – 16 και οι αθλητές εκτός από τις προπονήσεις τους, μετέχουν και στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.

Τα τμήματα Εφηβικό ,Παιδικό ,Μίνι, Προμίνι ανήκουν στα τμήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα και μαζί με τις πιο μικρές ηλικίες δουλεύουν με τους προπονητές στην εκμάθηση του αθλήματος με καινούργια ασκησιολογία και νέες τεχνικές εκμάθησης. Στα παιδιά παρέχεται ρουχισμός και οι προπονήσεις των παιδιών είναι 3 ή 4 προπονητικές ώρες ανάλογα με την ηλικία τους. Η συνδρομή που καταβάλετε στα αναπτυξιακά τμήματα αξιοποιείται για ανανέωση του αθλητικού υλικού (μπάλες, κώνους, λάστιχα, κτλ) πληρωμή των αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και σε μετακινήσεις των τμημάτων για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Η φιλοσοφία μας είναι η ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών στα τμήματα υποδομών μας, όμως όχι μόνο ως αθλητές αλλά και ως άνθρωποι σε ένα γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο. Για αυτό τον λόγο παράλληλα με τις αθλητικές δραστηριότητες κάθε ομάδας, δημιουργούμε κοινωνικές δράσεις που έχουν σκοπό να εμφυσήσουν και να μεταδώσουν υψηλές αρχές και αξίες όπως την αλληλεγγύη, την συνεργασία και την φιλία στους αθλητές μας.

Το καλοκαίρι του 2018 (2-6/7)έγινε και το 1οCamp της ομάδας μας με συμμετοχή μεγάλων ονομάτων όπως του Φραγκίσκου Αλβέρτη και Γιώργου Καλαϊτζή, αθλητών και πλέον προπονητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όπου υπάρχει συνεργασία με τις ακαδημίες των δύο ομάδων, καθώς και τον Νίκο Ρήγγα διευθυντής ακαδημιών του Περιστερίου και στο τεχνικό επιτελείο στο Peristeri B.C. Το καλοκαίρι του 2019 έγινε  το 2οCamp τις ίδιες ημερομηνίες στην πόλη μας (1-5/7) με τους ίδιους συντελεστές.

 akadimia1 akadimia2 akadimia3

Κοινωνικές εκδηλώσεις

Παράλληλα στις κοινωνικές δράσεις του συλλόγου μας εντάσσονται η παρακολούθηση των  προπονήσεων των ακαδημιών μας, από τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» και το Κ.Δ.Α.Π. της Μητρόπολης Ιωαννίνων εντελώς δωρεάν. Επίσης διοργανώσαμε το Christmas Event τα Χριστούγεννα του 2019 με καλεσμένο μας το εφηβικό και γυναικείο τμήμα του Παναθηναϊκού Α.Ο. όπου έσοδα από τις εισπράξεις πήγαν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Τέλος, το Πάσχα του 2018 το τμήμα UNDER 16 πραγματοποίησε, με έξοδα της ομάδας, ταξίδι στην Βαρκελώνη για την συμμετοχή της στο διεθνές τουρνουά GloBasket όπου και κατέκτησε την 2η θέση. Μια σημαντικότατη συμμετοχή για τους αθλητές μας, καθώς απέκτησαν εμπειρίες και παραστάσεις, όπου στην πορεία, ορισμένοι από τους αθλητές εκείνης της ομάδας, στελέχωσαν την αντρική μας ομάδα με πρωταγωνιστικό ρόλο. Γεγονός που αποδεικνύει και τον απώτερο στόχο της ομάδας μας, την φυσική εξέλιξη των αθλητών μας.

 ekdiloseis1 ekdiloseis2 ekdiloseis3

Under 20

Το τμήμα U20 δημιουργήθηκε το 2019 και με ένα γρήγορο πέρασμα από την 3η κατηγορία της ένωσης φέτος αγωνίστηκε στη 2η την τάξη κατηγορία της Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε.. Η ομάδα αποτελείτε κυρίως από παίκτες των ακαδημιών μας όπου ο μέσος όρος ηλικίας δεν ξεπερνά τα 18 χρόνια.

Σκοπός του τμήματος είναι να πάρουν όσο περισσότερο χρόνο συμμετοχής παιδιά τα οποία δεν είναι ακόμα έτοιμα για το αντρικό μας τμήμα και συνάμα παιδιά τα οποία αγωνίζονται στο αντρικό να παίρνουν έξτρα χρόνο όπου θα τους δώσει αυτοπεποίθηση και εμπειρίες. Στα παιδιά παρέχεται ρουχισμός και οι προπονήσεις τους είναι 4 φορές την εβδομάδα

under20-1 under20-2 under20-3 under20-5 under20-6