Ο ΟΜΙΛΟΣ

Αθλητικός Όμιλος Σπάρτακος Ιωαννίνων

Επιτυχία στο Άθλημα και την Ζωή

 

Ο Σπάρτακος Ιωαννίνων, είναι ένας αθλητικός όμιλος που είναι γνωστός κυρίως για τα αθλήματα του  τζούντο, της πάλης και της άρσης βαρών, έχοντας στο δυναμικό του αθλητές όπως ο Πύρρος Δήμας και ο Γεώργιος Μαρκούλας. Βέβαια, πέρα από αυτά τα αθλήματα έχει έντονη παρουσία και στον στίβο αλλά και το μπάσκετ.

Το τμήμα καλαθοσφαίρισης του συλλόγου μας πρωτοξεκίνησε πριν 30 χρόνια αλλά μετά από μια δεκαετία σταμάτησε, γιατί η προηγούμενη διοίκηση έπαψε να το υποστηρίζει.

Πριν από 4 χρόνια βρεθήκαμε τέσσερα άτομα νέοι με όρεξη και ιδέες και ξεκινήσαμε το τμήμα της καλαθοσφαίρισης από το μηδέν. Αυτά τα άτομα είναι ο Πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Καλλής Χρήστος απόφοιτος ΑΣΟΕΕ Οικονομικό Τμήμα ελεύθερος επαγγελματίας, έχοντας ασφαλιστική εταιρεία (ΜΙΝΝΕΤΑ) εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων (ΚΑL RENT) σε συνεργασία με την AVANCE, αντιπροσωπεία αυτοκινήτων ΓΙΑΝΝΑ ΚΑΛΛΗ ΕΠΕ (NISSAN) και μια εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων για όλες της μάρκες ΑΦΟΙ ΚΑΛΛΗ & ΣΙΑ ΟΕ.Ο Γενικός Γραμματέας Βλαχόπουλος Χρήστος, τραπεζικός υπάλληλος εδώ και μια δεκαετία με εμπειρία στο κομμάτι των χρηματοδοτήσεων, απόφοιτος Οικονομικού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το Μέλος Δημακόπουλος Παύλος απόφοιτος Αγγλικής Φιλολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο με δεκαετή εμπειρία στον παιδαγωγικό τομέα. Υπεύθυνος ακαδημιών Γιάννης Καίκας, ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο του τουρισμού.

Αρχικά δημιουργήσαμε το αντρικό τμήμα, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι στην Α ΕΣΚΑΒΔΕ στο βόρειο όμιλο και πέρυσι ξεκινήσαμε και τμήματα υποδομής.

Το όραμά μας είναι να φτιάξουμε ιδιόκτητο γήπεδο για προπονήσεις, και για αυτό το λόγο έχουμε προχωρήσει σε συμφωνία και σχεδιασμό με το Δήμο Ιωαννιτών. Θέλουμε να μπορούμε να προσφέρουμε στον κόσμο που μας εμπιστεύεται τα παιδιά του ιδανικές συνθήκες άθλησης από άποψης παρκέ αλλά και θερμοκρασίας και αποδυτηρίων.

Επίσης, έχουμε υποβάλει πρόταση στον αναπτυξιακό νόμο η οποία και έχει εγκριθεί, για την κατασκευή του δικού μας κλειστού προπονητηρίου.